Lei bil og utforsk Geneve!

  • Leiebil
  • Spennende destinasjoner
  • Naturopplevelser

Geneve er en eksotisk, internasjonal destinasjon med mange utfluktsmuligheter. Byen ligger i det sør-østlige Sveits langs Genfersjøen og er landets nest største by. Den er kjent for internasjonale organisasjoner (som FN og Røde Kors), Genevekonvensjonene, og for å være Jean-Jacques Rousseaus fødeby. Byen byr på shopping, god mat, nattliv og utendørsaktiviteter. Denne kombinasjonen av vakre naturomgivelser og livlige gater tilbyr derfor noe for alle.

Jet d’Eau-fontenen på Lake Geneva er spektakulær. Denne bruker fem hundre liter vann per sekund som når 140 meter i høyde. Se også den berømte Immeuble Clarté-bygningen i modernistisk arkitektur tegnet av Le Corbusier. Mont Blanc er utvilsomt en perle, så vel som innsjøen (Lake Geneva). Dette er den største innsjøen i sentral-Europa og du kan ta en båt nederst ved Mont Blonc (The Crazy Tourist).

Bilutleiere i Geneve

Avis leiebil er et godt alternativ. Du kan f.eks. leie enten ved flyplassen, Annemasse togstasjon eller i bysentrum. Bilen kan returneres ved andre leiestasjoner. Det tilbys biler både innenfor klassene økonomi, kompakt, medium, standard, samt van- og luksusbiler. I sommer gis avslag på 20 %, så du kan spare alt fra åtte til 19 amerikanske dollar i døgnet, avhengig av hvilken bil du leier.

Det er også andre konkurransedyktige utleiere. Eurocar tilbyr et stort nettverk med mer enn 80 hente-destinasjoner (inkludert Geneva Balexert, sentrum og Geneve flyplass) og en bilpark med mer enn 4 500 biler. Det finnes dog ennå billigere alternativer, som gjennom kayak.com. Budget Autovermietung Genf er et lokalt firma med jevnt over gode anmeldelser på Google og rimelige priser, men språkkunnskapene kan være noe begrensede i forhold til hos Avis og Eurocar.

Vinterdestinasjonen

Leiebil gjør det også mulig å besøke skidestinasjoner fra Geneve flyplass eller fra byen. Du kan komme deg til fjellet i Sveits, Frankrike eller Italia innen 1-2 timer. Til leiebilen kan du også bestille ekstra vinterutstyr, som vinterdekk og snøkjettinger. Om vinteren går det an å varme opp i sauna, for deretter å hoppe i et utendørs svømmebasseng, eller ta tyrkisk bad (Hamam), et dampbad med skrubb og massasje.

  • Gamlebyen
  • Historiske severdigheter

Sentrum – et historisk sted

St. Peter-katedralen var opprinnelig en katolsk kirke, grunnlagt av reformatoren John Calvin. Den ble protestantisk i 1535. Interiøret er forbausende enkelt i gotisk arkitektur, og absolutt verdt å se. I kjelleren kan du utforske et arkeologisk område av kirkens grunnmur. Dekorasjonen i Maccabees-kapellet står i sterk kontrast til enkelheten i St. Peter-kirken. Ved å klatre opp klokketårnets 157 steg får du en god utsikt over hele byen.

Flere severdigheter i gamlebyen

I tillegg kan du i gamlebyen se mange museum, Reformasjonsveggen, Bastionparken og Molard-tårnet. Treille-promenaden befinner seg på enden av gamlebyen, ikke langt fra rådhuset. Den er særlig kjent for å ha den lengste trebenken i verden på 120 meter. Der er også «Genevs offisielle kastanjetre» , hvor det første grønne bladet hvert år markerer starten på våren. Besøk gjerne også CERN, verdens største laboratorium for partikkelfysikk. Turen er gratis.

Deilige matopplevelser

Genève er også kjent for å være en glimrende mulighet for spennende matretter. Japanske Izumi har en nydelig utsikt hvor du kan sitte ute og nyte fjellene. Restaurant Chez ma Cousine har over 1000 Google-anmeldelser og er et solid lokalt valg. Le Vieux Bois, Bistrot du Bœuf Rouge eller italienske Il Lago er gode alternativer. Husk bare å bestille bord i tide, ettersom disse stedene er veldig populære.

Geneve har alt – leiebil gjør det enklere

Med leiebil blir turen rundt i Geneve, til og fra flyplassen, og til fjellene og nærliggende områder betydelig enklere å besøke enn ved å bruke kollektivtransport. For å reise mellom Frankrike og Sveits kan du spare flere hundre dollar med leiebil framfor å ta tog. Det kan også lønne seg å sammenlikne leieprisene hos selskaper fra begge disse to landene, som begge holder til på Geneve flyplass.